| Outplacement
34
page,page-id-34,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-4.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Outplacement

 

Plan van Aanpak
We starten het traject met het in kaart brengen van de gewenste situatie. Hoe ziet uw ideale baan eruit? Wat doet u dan, wat kunt u goed, wat vindt u belangrijk, welke rol heeft u, wat voegt u toe binnen de organisatie en welke maatschappelijke betekenis heeft de organisatie? Zodra dat helder is, gaan we bepalen welk deel van die ideale situatie haalbaar is. Zo komen we tot een realistisch doel.

 

Wanneer we het doel hebben vastgesteld, gaan we de huidige situatie analyseren. In deze fase wordt het duidelijk waar u nu staat, welke ontwikkeling u al heeft doorgemaakt en wat er nog mist.

 

Wanneer de gewenste en de huidige situatie in kaart zijn gebracht, gaan we samen de strategie bepalen om de gewenste situatie te bereiken. We maken een stappenplan en vertalen die gedurende het traject in concrete activiteiten.

 

Op deze manier heeft u helder voor ogen waar u naar toe werkt. De stappen in het traject ziet u hieronder nog eens overzichtelijk weergegeven in een afbeelding:

 

Een belangrijk onderdeel van het traject is themanetwerken. U gaat aan de hand van uw doelstelling een persoonlijk thema vaststellen, waarover u in gesprek gaat met mensen en organisaties die iets kunnen betekenen bij het bereiken van uw doel. Zo breidt u uw netwerk doelgericht uit en heeft u gelijkwaardige gesprekken over een thema dat zowel voor u als uw gesprekspartner interessant is. Deze aanpak is doelgerichter en plezieriger dan uitsluitend op vacatures solliciteren, waarbij u zich vooral afhankelijk voelt en vaak nee te horen krijgt. In onze aanpak voert u meer zelf de regie. Dit traject vraagt dan ook veel inzet van uw zijde.

 

Het outplacementtraject

 

Om u een idee te geven van de verschillende onderdelen van het traject treft u de hoofdzaken hieronder aan:

  • Verkenning/verdieping van loopbaanwensen, mogelijkheden, drijfveren, kwaliteiten en valkuilen (wat wil ik en wat kan ik?)
  • Vinden en oplossen van eventueel belemmerende factoren bij het vinden van de gewenste baan
  • Opstellen van krachtig CV en LinkedIn-profiel
  • Boeken lezen ter ondersteuning, m.n. op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, online activiteiten en netwerken
  • Netwerkthema opstellen
  • Brieven schrijven
  • Netwerk- en sollicitatiegesprekken voorbereiden en voeren
  • Aantal sessies en frequentie
  • In het (kosteloze) intakegesprek inventariseren we hoeveel gesprekken we nodig zullen hebben om de gewenste situatie te bereiken.

 

De gesprekken zullen in de beginperiode plaatsvinden met een tussenperiode van ca. 2 weken. Later zal dat ca. 3 weken zijn.