| Interim Management
27
page,page-id-27,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-4.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Interim management

Verandering vormt het sleutelwoord bij succesvol ondernemen en leiden van organisaties. Sterke corporaties weten wanneer het tijd is om de organisatie een nieuwe impuls te geven. Het onderkennen van de noodzaak tot verandering is één ding, de realisatie ervan is iets anders. Professioneel interim management kan uw organisatie bij een dergelijk proces ondersteunen.
Al sinds 1995 levert Kolsloot ervaren interim managers in de corporatiesector. De interim managers van Kolsloot staan voor bewezen ervaring, deskundigheid en kwaliteit. Natuurlijk zijn zij op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de sector en het specifieke vakgebied. Bovendien hebben zij gevoel voor mensen en zijn ze gericht op resultaat.

 

Onze interim managers richten zich op overbruggingsmanagement, projectmanagement, verandermanagement en crisismanagement. Omdat interim management opdrachten nooit hetzelfde zijn, zijn onze oplossingen dat ook niet. Wij beschouwen uw vraag altijd als uniek en gaan op zoek naar de juiste persoon voor u.

 

Verandermanagement
Ketensamenwerking, meer klantgericht werken, efficiencyverhoging, fusie, outsourcing,… Het zijn veranderingen met veel impact op de manier waarop mensen in organisaties hun werk doen, hoe ze samenwerken. Verandermanagement (of veranderkunde) is het vak dat helpt om deze veranderingen te concretiseren én te realiseren. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met grote en complexe verander vraagstukken. En we hebben een samenhangend geheel van instrumenten en methoden ontwikkeld waarvan bewezen is dat die een verandering tot een succes kunnen maken.

 

Organisaties veranderen voortdurend door groei, krimp, nieuwe samenwerkingen, nieuwe processen en nieuwe manieren van werken. Wat betekenen die veranderingen voor uw organisatie en uw medewerkers? Kolsloot kan u verschillende concepten, methodes, middelen en werkvormen aanbieden om de veranderingen in uw organisatie en bij uw werknemers te implementeren.