| Duurzaamheid en Energie
40
page,page-id-40,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-4.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Duurzaamheid en energie

 

Kolsloot vindt duurzaam ondernemen een must! Waarom? Niet omdat het een vaag begrip is maar juist vanwege de slimme strategie. Ruim 80% van de Nederlandse bedrijven is bezig met duurzaam ondernemen. De tijd vraagt om verandering. De milieudruk neemt toe, grondstoffen worden schaarser en duurder en overheden proberen verduurzaming te realiseren. Iedereen worstelt met duurzaamheid en zo ook de corporatiesector. Kolsloot ondersteunt u graag bij deze hulpvraag, want ook wij denken aan de toekomst en de omgeving waarin we leven. Kolsloot heeft een uniek concept ontwikkeld met een combinatie van duurzaam- en leefbaarheid welke geen enkele invloed heeft op de liquiditeitspositie van uw corporatie.

 

Kolsloot kan voor elke corporatie via een uitgekiende combinatie van subsidies, financiering en investeerders de verbouw van woningen realiseren tot nul-energie-woningen zonder directe investering van de corporatie zelf. Daarmee wordt uiteraard meer woongenot gerealiseerd, een bijdrage geleverd aan het klimaat en niet onbelangrijk: hogere (huur)inkomsten voor de corporatie door realisatie van nul-op-de-meter.
De fiscaal jurist van Kolsloot heeft al bij meerdere corporaties dergelijke projecten opgezet. De uitvoering van de projecten kan daarna worden gerealiseerd door de bij Kolsloot aangesloten projectleiders uit de vastgoedexpertgroep(.nl).

 

Energie
Voor de energie die u gebruikt wilt u uiteraard zo weinig mogelijk betalen. De energie specialisten van Kolsloot kunnen voor elk groot zakelijk bedrijf, dus ook voor corporaties en gemeentes, energie contracten op maat realiseren waarbij de kosten drastisch zullen dalen. Afhankelijk van het gebruik en de soort aansluitingen kan gekozen worden voor een combinatie van tarieven (week, dag, uur) en (termijn)opties of gekozen worden voor de energie die Kolsloot zelf inkoopt (groot zakelijk). De contracten worden afgesloten bij grote binnenlands en buitenlandse partijen maar ook bij kleinere partijen die een niche invullen. Onze energiespecialisten kunnen u geheel vrijblijvend van advies voorzien.

 

Vastgoed Expert Groep

De Vastgoed expert groep is opgericht als antwoord op de ontwikkelingen rond maatschappelijk vastgoed. Recessie en de daarop volgende bezuinigingen hebben in Nederland geleid tot een nieuw kostenbewustzijn. Dit geldt ook voor de plaats, rol en waardering van maatschappelijk vastgoed.

 

De Vastgoed expert Groep (VEG) heeft de excellente kennis van diverse vastgoed experts in huis. De gezamenlijke op elkaar afgestemde en aanvullende expertisegebieden maakt de Vastgoed expertgroep uniek. Kenmerkend van de groep is de inhoudelijke gedrevenheid, de focus op concrete resultaten en de open & heldere communicatie.

Deze tijd vraag om professionaliteit!

 

Vastgoed model

In Nederland is meer dan 85,5 miljoen vierkant meter aan maatschappelijk vastgoed. In navolging van het commerciƫle vastgoed moet nu het maatschappelijk vastgoed professionaliseren. De tijd is rijp voor een integrale aanpak van het vastgoed management. Er is behoefte om het verband te zien tussen de financiƫle en maatschappelijke doelen en activiteiten. Als belangrijkste verbetering wordt sinds een aantal jaren het gebruik van het portefeuille- en assetmanagement gezien.

 

Het model dat goed aansluit bij de hedendaagse vastgoed sturing is het model van A. van Driel. Advies gaat van onder naar boven, dat in beleid weer in de organisatie afdaalt. Het model gaat uit van drie niveaus: Strategisch, tactisch en operationeel.